Assalamualaikum, AHLAN WASAHLAN YA SODIQI mksudnya (selamat datang kwn2 ku) hehe… Hari ni, aku nk cter skit la smasa aku tgh dok chatting dgn member2 kt ym. Ini bukan nk mengumpat ke kutuk2 ke, bukan… aku nk share dgn korang tntang topik perbincangan aku dgn budk2 ym.


Crita ktorang cm ni… Once upon a time (ceh speaking konon, starting je :P ) Suatu hari aku join la 1 room kt ym ni, topik yg ktorang bincangkan cuma main teka teki je, hahaha… :P tp walaupun cuma teka teki, ktorang mmg enjoy & terhibur la join room ni, korang nk tau x teka teki nye?


Nk tau scroll ke bwah, hope korang enjoy la tp klw x terhibur ke mntk maaf la yo.. xdapek den nk nolong eh


1) Lubang ape yang rasanye hangat, nikmat dan nyaman?
Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pastu lu tido balik....

2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M opp! salah EPL laaa

3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.

4) Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
Answer: Kuda belang....cube kira brape black belt dia ade.

5) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.

7) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'

8) Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
Answer: Pembohong...

9) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
Answer: Usus

10) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut

11) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak

12) Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'

13) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Answer:
Sekretari baik........ ......... .'Selamat pagi Boss'
Sekretari kurang baik........ ...'Dah pagi ni Boss'

14) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal korang...heheheh

15) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur

16) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Answer: Tahi hidung

17) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

18) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer:
Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ....gile
ape...

19) Gajah terbang dengan ape?
Answer: Dengan susah payah..


Cm ne. enjoy x? Ok… Bwah ni plak aku selitkan beberapa nama jepun yg sesuai dgn korang, hahaha…


01. Yang pemarah - KEIJI CACIMAKI

02. Yang suka berjimat - SAYORI

05. Yang suka layan blues - APO NADIKATO

06. Yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI

07. Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARASUKAMURA

03. Yang bisu - KIETA TADASORA

04. Yang suka makan nasi - NANACHI KASIBANYA

08. Yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI

09. Yang suka sangat tidur - ICHIBAN TIDOMATI

10. Yang suka mengintai - HINTAI AKOSUKA

11. Yang tua - TARAGIGI PADAMOKA

12. Yang kena tinggal bini - SUSAHATI BINILARI


~mosQto~

0 comments